GÜNCE: BİR FOTOĞRAFÇININ GÜNLÜĞÜNDEN - 3




Bir yılı aşkın bir süredir, GFG* olarak ülke fotoğrafına elimizden geldiğince hizmet edebilmek için tüm maddi ve manevi olanaklarımızı seferber ettik. Tüm bunları yaparken hedefimiz Türk Fotoğrafı’nın gelişim ve değişimine katkıda bulunmaktı.

Bu işe soyunup, ateşten gömleği gönüllüce giyerken, hepimiz başımıza geleceklerden haberdardık. Birilerinin canını fena yakacaktık. Bu birileri dalavereler çevirecek, hakkımızda olumsuz propagandalar yapacak, sahip oldukları sıfatları kullanarak bizleri engelleyebilmek için ellerinden geleni arkalarına koymayacaklardı.

Sistemle barışık galeriler yaptığımız işleri görmezden geleceklerdi. Fotoğrafımıza katkıda bulunmaya yönelik tüm tekliflerimiz kılıf olarak uydurulmuş gerekçelerle geri çevireceklerdi.

Geçmiş zaman içerisinde bizim saflarımızda çalışmış, yanlış davranışları yüzünden grubumuzdan kaçınılmaz olarak dışlanmış şahıslar, saf değiştirip bir süre önce bizim saflarımızda karşı oldukları zihniyete uşak olacaklardı. Biz bu şahıslara hiçte şaşırmadık. Çünkü onlar kimin arabasına binerse onun kornasını öttürenlerdendi.

Böylelikle destekçilerimizin bize olan güvenlerini sarsıp, bizi önce bölmeye sonra parçalamaya ve nihayetinde yönetmeye yelteneceklerdi. Hepside havalarını aldılar. Alimallah! almaya da devam edecekler. Neden mi GFG’ye bu kadar güveniyorum? Mutlak samimiyet duygusuyla duvarları örülü ‘Gölge Kalesi’ asla şarlatan akıncılar tarafından zapt edilemez de ondan…

Günlüğüme bu satırları yazarken gözümün ucuyla masanın üzerinde duran e-mail listemize bakıyorum. Kah bizlerin girişimleri kah e-mail sahiplerinin kendi talepleriyle, Gölge Fanzin’e şu güne değin abone olmuş insan sayısı 992 kişi olmuş. Bize karşı olan bu zihniyete en güzel cevap herhalde bu ilgili kitle olsa gerek. O şarlatanlara haykırıyorum: “Işığın olduğu her yerde, her zaman Gölge olacak. Ama sizler olmayacaksınız. Çünkü karaktersizin gölgesi olmaz.”

Yakında abonelerimizle, hizmete girecek olan internet sitemizden daha sıcak ilişkiler kuracağız. Fikir alışverişleri sonrasında hem kuramsal hem de pratik fotoğraf projelerine hep beraber imza atacağız. Camiamızın nabzını tutacak, sürekli olarak tüm samimiyetimizle işler üreteceğiz. Bu da Türk Fotoğrafı’nın kalkınması demek olacak. Kısa sayılacak bir zaman zarfında planladığımız projeler devreye girdiğindeyse deymeyin keyfimize. Of anam of yandan 60... 70… 


04 Eylül ‘04
*Gölge Fotoğraf Grubu