VİDEO: NOBUYOSHİ ARAKİ- CONTACTS, VOL:2 - THE RENEWAL OF CONTEMPORARY PHOTOGRAPHY (Türkçe Altyazılı)



NABUSOKHİ ARAKİ (d. 25 Mayıs 1940)

Japon fotoğrafçı ve çağdaş sanatçı.

Araki, Tokyo'da doğdu. Kolej yıllarında fotoğraf eğitimi aldı. Chiba Üniversitesinde sinema ve fotoğraf alanında eğitimini tamamladı. Ardından Denstu reklam ajansında çalışmaya başladı. Burada eşi olacak Yōko Araki ile tanıştı.

Evlendikten sonra balayı sırasında eşinin fotoğraflarının yer aldığı 'Duygusal Yolculuk' isimli albümünü yayınladı. Eşi 1990 yılında vefat etti. Eşinin son günlerini konu alan 'Kış Yolculuğu' adlı albüm eşinin vefatının ardından yayınlandı.

2005 yılı itibariyle 350'den fazla fotoğraf albümü yayınlandı. Araki, yeryüzündeki en üretken sanatçılardan birisi olarak kabul ediliyor. Bir çok fotoğrafı erotik ve hatta bazıları pornografik kabul ediliyor. 

Albümleri arasında Duygusal Yolculuk (1971, sonra yeniden düzenlendi), Tokyo Şanslı Delik (1985), ve Shino bulunuyor. Tate ve San Francisco Modern Sanat Müzesinin de aralarında bulunduğu bir çok müzenin koleksiyonunda işleri bulunuyor.

2008 yılında Araki'ye prostat kanseri teşhisi kondu. Başarılı bir cerrahi müdahalenin ardından şu anda sağlık durumu iyi.



"The Renewal of Contemporary Photography" nedir?

Dünyaca ünlü fotoğrafçıların saha pratikleri, fotoğraf seçimi tercihleri ve fotoğraf tarzlarını; sanatçıların kontak baskıları üzerinden anlatan, 2004 "ARTE" yapımı bir belgesel dizisidir.


⚔️