HABER: BU ÇİFT, DÜĞÜNLERİ İÇİN BİR ROBOT FOTOĞRAFÇI TUTTU!

Düğünden Bir Enstantane; Eva mutlu çiftin fotoğrafını çekerken görülüyor. ©servicerobots


Bilirsiniz “kambersiz düğün olmaz” diye eski bir deyiş vardır. Kamber artık düğünlere sızıntı yapıyor mu?, onu bilmem amma herhalde günümüzde yapılan her bir düğünün olmazsa olmazı bir fotoğrafçıdır. Hele ki ölümsüz anılarınızı belgelemesi için kaliteli bir düğün fotoğrafçısı aramaya koyulduğunuz an, fotoğrafçının önemini daha da bir iyi ($) anlarsınız.
Buraya kadar her şey iyi... hoş... çokta klasik değil mi?

Şimdi sıkı durun! 17 Nisan 2019 tarihinde evlenen bir İngiliz çift (Gary ve Megan) bir ilke imza atarak, İngiltere merkezli bir kuruluş olan Service Robots tarafından tasarlanan 152 cm boyundaki Robot Fotoğrafçı Eva adlı androidi düğün fotoğraflarını çekmesi için tuttu. Eva portreler çekmek için tasarlanmış. Bu Eva’nın ilk işi ama tüm dünyada getirdiği sese bakacak olursak, sonuncusu olacağa hiç benzemiyor. “Hayırlı işler Eva, bol kazançlar!”

Şubat 2019’da işbaşı yapan Service Robots, Eva’yı kızılötesi sensörler kullanarak önceden haritalanmış bir alanda serbestçe dolaşmak üzere akıllıca tasarlanmış.

Eva yüz tanıma özelliğini kullanarak bir konuğu, çevresindeki diğer insanlardan ayırd edebiliyor. Dahası onlara fotoğraflarını çekmeyi teklif edebiliyor.

Dileyen konuklar, Eva'nın 23,8 inçlik dokunmatik ekranından çeşitli fotoğraf tercihlerini yapabiliyorlar. Hatta ortamdaki minilab’da fotoğraflarını bastırabiliyor ya da anında sosyal medyada paylaşabiliyorlar.

Konukların düğünde robot bir fotoğrafçının olmasını nasıl karşıladıkları sorulan damat, Eva'nın tüm davetliler tarafından oldukça olumlu karşılandığını söylemiş. Gary, Gelin Dergisi'ne “Düğünümüze harika bir katkısı oldu, düğünün ardından misafirlerimiz hala O’nu konuşuyor” diyerek eklemiş, “Normal fotoğraf kabinlerinden öte hoş bir değişiklik oldu.”

Şu an için endişelenmenize gerek yok. Çünkü Eva gerçek fotoğrafçıların yerini alması için tasarlanmamış... Gary ve Megan çifti düğün için aynı zamanda profesyonel bir fotoğrafçı da tutmuş. Service Robots yetkilileri, “Bu robot, yavaş yavaş modası geçmekte olan geleneksel fotoğraf kabinlerinin yerine harika bir alternatif” diyor. “Hem geleneksel hem de robot bir fotoğrafçıyı çekim için tutmak, yeni evlilerin profesyonel seviyede çekilmiş fotoğrafların yanı sıra bir robot aracılığıyla çekilen daha samimi, eğlenceli ve muzır fotoğraflara bakabilmeleri anlamına geliyor.”


Eva grup fotoğrafları da çekebiliyor. ©servicerobots

HAVVA'NIN ÖZELLİKLERİ:
  • Boyutları - 650mm x 560mm x 1500mm.
  • Düğün, parti, ürün lansmanı, mezuniyet balosu, v.b'leri gibi bir çok ortamda kullanıma uygun yenilikçi bir insansı robottur.
  • Yüz tanıma
  • Fotoğraflarınızı sosyal medyada paylaşın** ya da bulunduğunuz ortamdaki baskı istasyonunda yazdırın.
  • 23,8 inçlik dokunmatik geniş ekran
  • Ekran görünümü seçeneklerini* markalı videolar, şirketinizin logosunu ya da değişik selamlama yöntemleri kullanarak özelleştirebilirsiniz.
  • Akıllı harita oluşturma
  • Hassas iç mekan navigasyonu ve engellerden kaçınmak için kızılötesi algılayıcılar
  • Sistemi için lüzümlu back-end güncellemeleri sürekli olarak yüklenmektedir.
  • Çifte işletim sistemi (Dual OS) kullanır.
* Marka ve bazı sosyal medya seçeneklerinde ek maliyet gerekebilir.
** Sosyal medya ile çevrimiçi paylaşım için İnternet bağlantısı gereklidir.

Eva’ya poz vermenin dayanılmaz hafifliği açık bir şekilde gözlemlenebiliyor! Öyle değil mi?

İlk işi için İngiliz çift Gary ve Megan tarafından tutuldu. ©servicerobots
Monitörde: - "Fotoğraf makinesine bakınız" yazıyor.

Bayan Eva’yı (Havva) Takdimimdir: Düğüne gelen konukların portrelerini çekmek için tasarlanmış yaklaşık 152 santimetrelik minyon bir humanoid androidiye...

"Fotoğrafınızı çekmek için tıklayınız", ©servicerobots


Not: Gölge Fanzin, Sayı: 20, Yaz '19 sayısında yayımlanmıştır. Geliştirilebilir bir edisyon versiyonudur.