PODCAST: FOTOĞRAF KONUŞMALARI - AHMET SEL, BÖLÜM: 01, KONUK: CENK MİRAT PEKCANATTI



Fotoğraf Konuşmaları
 Hakkında

Fotoğraf dünyası ile ilgili sohbetler. Fotoğrafçılar, editörler, eleştirmenler, araştırmacılar, küratörler 'Fotoğraf Konuşmaları'nın konuğu olacak.

Ahmet Sel;
Fotoğrafçı, Gölge Fanzin'in kurucusu, fotoğraf insanı Cenk Mirat Pekcanattı,Fotoğraf Konuşmaları'nın ilk konuğu oldu. Cenk ile Türkiye Fotoğrafında 'eleştiri' olgusunu masaya yatırdık.

Spotify: 


Anchor:


Herhangi bir üyelik gerektirmeden, konuşmanın ilk 10 dakikalık bölümünü @youtube'dan dinleyebilirsiniz.



-İzleme Tavsiyeleri-


Moderatör: Gül YILDIZ
​​​​
Pandeminin ülkemizde ve dünyada fotoğraf üzerine etkileri, Magnum Ajansı'ndaki güncel gelişmeler, Ara Güler ve fotoğraf dair bir çok meseleyi masaya yatırdık.


GÖZ KARARIBölüm: 59 - Konuk: Cenk Mirat Pekcanattı
(18.05.2017)



"Sohbet oluyor, Şikâyetnâme… Okulda hocalar şöyle… Yok efendim camiamız zaten böyle… Sergi yapmaya kalksan, torpilin yoksa yalan olursun… hiç susmak bilmiyoruz. Sonunda ortak 1 kanaate varıyoruz. Ve diyoruz ki; “1 yayın çıkaralım! Bu şikayetleri dile getirirken, çözümler de önersin. Ülke fotoğrafına hizmet etsin…” Tabi ki hepimizde havalar 1500!
Kurtardık işte ülke fotoğrafını… Önce ad koyma girişiminde bulunuyoruz. Aramızdaki 1 saksağan, “Gölgelerin Gücü Adına! olsun”, diye öneriyor. “Yavaş!”, diyoruz. “Rahvan gel binici sarsılmasın. Öyle isim olmaz…” Her nasıl olduysa sonunda orta yolu bularak ‘Gölge’ adına karar veriyoruz…"

Yorumlar