PODCAST: MİRAT'IN PUSLU FOTOĞRAF ATLASI - "MAGNUM PHOTOS'A DÜŞEN GÖLGE"

Birçok genç fotoğrafçıya göre neredeyse bir Hollywood yıldızına eş ihtişamlı bir statüye sahip olan ünlü fotoğrafçı David Alan Harvey ‘The Bridges of Madison County’ filminde Clint Eastwood'un canlandırdığı ana karaktere dahi ilham dahi vermiş biri. Lakin bu ihtişamlı geçmiş ve statü, yakın zamanda alevlenen bir dizi taciz iddiası ile sarsılmış durumda...
Konuyla ilgili podcast bölümünü dinlemek için lütfen aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız!

Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası (podcast) -  Magnum Photos'a Düşen Gölge

https://anchor.fm/cenk-mirat-pekcanatti/episodes/Magnum-Photosa-Den-Glge-eov0mv/a-a4bkqmf 

“David Alan Harvey, hakkında süregelen iddialardan dolayı 73 yıllık ‘Magnum Mirası’nı temelinden sarsıyor. Öyle ki bu sürecin sonunda ajans için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayabilir.”
1947 yılında Paris’te başta Henri Cartier-Bresson, Robert Capa, David ‘Chim’ Seymour ve Maria Eisner olmak üzere bir grup fotoğrafçı tarafından kurulan Magnum, kuruluşundan bu yana geçen yaklaşık 73 yıllık süreçte, Capa’nın ‘Düşen Asker’inin gerçek olup-olmadığı hususundaki spekülasyonlar haricinde, hiçbir zaman cinsel taciz ya da çocuk istismarı gibi ahlak dışı konularla gündeme gelmemişti. Ta ki son zamanlarda David Alan Harvey vakası patlak verinceye kadar… Hoş aslında bu vaka yeni de değil, 2009 yılından günümüze uzanan bir süreci kapsıyor.

Konuyla ilgili podcast bölümünü dinlemek için lütfen aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız!

Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası (podcast) -  Magnum Photos'a Düşen Gölge

Yorumlar