VİDEO: WOLFGANG TILLMANS - CONTACTS: VOLUME: 3 , EP: 33 - THE RENEWAL OF CONTEMPORARY PHOTOGRAPHY (TÜRKÇE ALTYAZILI)

Credit...


©Alex Welsh


©
©Alex Welsh

 WOLFGANG TILLMANS

Bir gece kulübünde tek başıma ayakta dururken, sıklıkla gözlerimi dikip küçük robotlar gibi hareket eden ışıkları inceliyorum. Bilirsiniz, her şey cinsellik, vücut, dans ve sosyal etkileşimle ilgili. Fakat tüm bunların tam ortasında ışıklar… Sadece ışıklar... Saf soyut ışıklar var.

1968’de Almanya’da doğdu. Soyutlamalar, portreler, manzaralar veya still-lifelar... Wolfgang Tillmans tüm bu geleneksel fotografik biçimleri yaklaşım ve algılamada devrim yapmak için kullanır. Belgesel değerlerinin ötesinde, çalışmaları bakış noktasının gerçek doğasını gözler önüne serer: "Sanatçının içsel manzarasını, izleyiciyi etkilemeden öznesine bağlayan görünmez bir çizgi."

Tillmans, Tate yıllık Turner Ödülü'ne layık görülen ilk fotoğrafçı ve aynı zamanda İngiliz olmayan ilk kişidir. Ayrıca Hasselblad Ödülü, Kraliyet Fotoğraf Derneği Yüzüncü Yıl Madalyası, Kraliyet Akademisi Yaz Sergisi Charles Wollaston Ödülü, Alman Fotoğraf Derneği Kültür Ödülü sahibidir. Halen Londra Royal Academy of Arts'ta eğitim görevlisidir. Tillmans, Berlin ve Londra'da yaşamaktadır.

Yorumlar